Το χρώμα των ματιών επηρεάζει τον χαρακτήρα

Το χρώμα των ματιών επηρεάζει τον χαρακτήρα

30/1/2015                    11:00

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Pittsburgh το χρώμα των ματιών παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των ικανοτήτων μας ή της συμπεριφοράς μας. Έτσι, για παράδειγμα, οι γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια νιώθουν λιγότερο πόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού συγκριτικά με τις γυναίκες που έχουν μαύρα μάτια.

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα των ματιών καθορίζεται από τα γονίδια – εξαρτάται από 12 με 13 διαφοροποιήσεις στα γονίδια- τα οποία επηρεάζουν την συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου. Για αυτό μπορούμε να πούμε, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν τάση να πίνουν περισσότερο αλκοόλ ενώ όσοι έχουν καστανά ή μαύρα μάτια χρειάζονται λιγότερο αλκοόλ για να μεθύσουν.

Η μελαμίνη που ‘ευθύνεται’ για το σκούρο χρώμα ματιών κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ ενώ βοηθάει στο να αυξηθεί ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου. Για αυτό το λόγο, οι άνθρωποι με σκούρο χρώμα ματιών είναι καλύτεροι στα σπορ, ενώ όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι καλύτεροι στην οργάνωση και στο διάβασμα.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *