Τον φόβο μιας μεγάλης επιδημίας εξέφρασε ο Bill Gates

Τον φόβο μιας μεγάλης επιδημίας εξέφρασε ο Bill Gates

24/6/2015                                                                     09:00

 

Τον φόβο μιας μεγάλης επιδημίας που θα αφαιρέσει την ζωή ακόμα και 10 εκατομμυρίων ανθρώπων εξέφρασε ο Bill Gates στην φιλανθρωπική σύνοδο κορυφής που οργάνωσε το περιοδικό Forbes στις 3 Ιουνίου. «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται πανικός για την επόμενη επιδημία Έμπολα», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως αυτό που πρέπει να μας κρατά σε επιφυλακή είναι μια επιδημία που θα μεταδίδεται μέσω του αέρα και όχι μέσω των σωματικών υγρών, όπως ο Έμπολα. Ο ίδιος μάλιστα δεν απέκλεισε μια ενδεχόμενη βιοτρομοκρατία, δηλαδή μια επίθεση με θανατηφόρους μικροοργανισμούς.

«Εκείνο που πιθανότερα μπορεί να σκοτώσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα 30 χρόνια είναι μια επιδημία, (η οποία θα προκληθεί) είτε από φυσικούς παράγοντες είτε μέσω της βιοτρομοκρατία», ισχυρίστηκε ο συνιδρυτής της Microsoft. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο ίδιος τόνισε πως η φιλανθρωπία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αρκετή και πως οι κυβερνήσεις οφείλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές για την δημόσια υγεία στις χώρες που κυβερνούν αλλά και στο εξωτερικό. «Η κυβέρνηση έχει να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο», κατέληξε ο Gates.

Βιοτρομοκρατία

Σύμφωνα με το δίκτυο medicinenet, η βιοτρομοκρατία (bioterrorism) είναι μια μορφή τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς για την δημιουργία επιδημιών που μπορεί να προκαλέσουν θανάτους σε πληθυσμούς.

Στόχος μιας τέτοιας επίθεσης δεν είναι μόνο η πρόκληση θανάτων αλλά και η δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας σε μια περιοχή. Πολλές φορές μάλιστα οι μικροοργανισμοί τροποποιούνται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικοί. Ο βάκιλος του άνθρακα είναι ένας από τα μικρόβια που χρησιμοποιούνται με αυτό τον σκοπό.

 

The Huffington Post Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *