Τροφοδοτήστε τη δημιουργικότητα σας κάνοντας… κάτι βαρετό

Τροφοδοτήστε τη δημιουργικότητα σας κάνοντας… κάτι βαρετό

11/5/2015                                                                                  10:00

 

Επιτρέποντας στον εαυτό μας να κάνει κάτι το βαρετό και αφήνοντας το μυαλό μας να ονειροπολεί, τροφοδοτούμε τη δημιουργικότητά μας σύμφωνα με τα συμπεράσματα ερευνών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας «The Psychologist». Η ερευνήτρια Sandi Mann από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Lancashire υποστηρίζει βάσει των πειραμάτων που διεξήγαγε ότι το να βαριόμαστε λιγάκι, δεν είναι και τόσο πολύ χάσιμο χρόνου, μια και μπορεί να μας ωφελήσει καθιστώντας μας πιο δημιουργικούς.

Συγκεκριμένα με σχετικά πειράματα η Dr Mann διαπίστωσε ότι όταν έδωσε σε 80 ενήλικες δυο πλαστικά ποτήρια και τους ζήτησε να βρουν όσες περισσότερες εφαρμογές με αυτά, τις περισσότερες ιδέες είχαν εκείνοι που προηγουμένως έκαναν κάτι πολύ βαρετό(αντέγραφαν αριθμούς τηλεφώνου για 15΄) συγκριτικά με εκείνους που καταπιάστηκαν αμέσως με τα δυο ποτήρια.

Η ερευνήτρια υποστηρίζει ότι είναι καλό να βαριόμαστε πού και πού, καθώς και να ονειροπολούμε γεγονός που ισχύει ιδιαίτερα και για τα παιδιά καθώς η πλήξη μπορεί να τα οδηγήσει στο να βρούν νέους τρόπους να διασκεδάσουν. Από την άλλη μεριά βέβαια η βρετανίδα ειδικός εξηγεί ότι χρειάζεται να βρεθεί μια ισορροπία, μια και είναι σημαντικό να μην βαριέται κάποιος πάρα πολύ. Στην τελευταία περίπτωση είναι πιο πιθανό στραφεί σε κακές συνήθειες όπως το αλκοόλ αλλά και την σοκολάτα.

 

Πηγή: Vita.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.