Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ιγμορίτιδας

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ιγμορίτιδας

11/5/2015                                                      12:00

 

Η ιγμορίτιδα είναι μία φλεγμονή στα εσωτερικά τοιχώματα των κοιλοτήτων του ιγμορείου. Η μόλυνση του ιγμορείου έχει πολλές αιτίες όπως: μόλυνση από ιούς, βακτήρια ή μύκητες, αλλεργική αντίδραση σε κάποια τροφή ή σε ουσία που βρίσκεται στο περιβάλλον, αντίδραση σε εισπνεόμενο αλλεργιογόνο, όπως ο καπνός του τσιγάρου ή μολυσμένος αέρας.

Οι περισσότεροι γιατροί συνταγογραφούν ισχυρή αντιβίωση, παρά το γεγονός ότι αμερικάνικη έρευνα έδειξε ότι ελάχιστα βοήθησαν στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Άλλοι ασθενείς, που δεν θέλουν να λάβουν τέτοια ισχυρά φάρμακα, ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε εναλλακτικές θεραπείες και προϊόντα, χωρίς όμως να καταφέρουν να χτυπήσουν την αιτία του προβλήματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την ιγμορίτιδα με φυσικό τρόπο;

1. Υγρά: Το πιο σημαντικό είναι να πίνει ο ασθενής πολλά υγρά, τα οποία βοηθούν να αραιώσουν τις εκκρίσεις στη μύτη και το ιγμόρειο και ενθαρρύνουν την παροχέτευση.

2. Πικάντικες τροφές: Οι ζεστές σούπες και οι πικάντικες τροφές επίσης βοηθούν

3. Αλατούχα διαλύματα: Επίσης τα αλατούχα σπρέι για την μύτη ή και οι πλύσεις με αλατόνερο πολλές φορές την ημέρα.

4. Κομπρέσες: Η ύγρανση της ατμόσφαιρας επίσης βοηθά, εφόσον προλαμβάνεται η ανάπτυξη μυκήτων. Η προτιμότερη μέθοδος είναι να βρέχει κάποιος ένα πανί με ζεστό νερό, να το κρατά πάνω στη μύτη και το στόμα και να εισπνέει ζεστό υγρό αέρα.

5. Χρένο (wasabi): Ένα αφέψημα με 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο χρένο, σε βραστό νερό με χυμό λεμονιού και λίγο μέλι. Αυτό το ρόφημα είναι κατάλληλο για τα φραγμένα ιγμόρεια.

 

Πηγή: Donna.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.