Η έλλειψη της βιταμίνης D οδηγεί και σε κατάθλιψη

Η έλλειψη της βιταμίνης D οδηγεί και σε κατάθλιψη

4/12/2014          10:00

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η έλλειψη της βιταμίνης D δεν είναι μόνο βλαβερή για τη σωματική υγεία αλλά μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει και την ψυχική, οδηγώντας σε κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τον Alan Stewart, του University of Georgia College of Education, η βιταμίνη D θα μπορούσε να έχει ρυθμιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

Οι Stewart και Michael Kimlin, του Queensland University of Technology School, πραγματοποίησαν επισκόπηση άνω των 100 άρθρων και ανακάλυψαν σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και της εποχικής κατάθλιψης.

Ο Stewart δήλωσε ότι με βάση τις έρευνες της ομάδας, η βιταμίνη D πιθανόν αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει στην εποχική κατάθλιψη. Ερευνητές έχουν επίσης δείξει ότι ασθενείς με κατάθλιψη συχνά εμφάνιζαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Τα επίπεδα της βιταμίνης ποίκιλαν σύμφωνα με τη χρώση του δέρματος. Άνθρωποι με σκούρο δέρμα συχνά έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Επομένως μπορεί ενδεχομένως όχι μόνο να εμφανίζουν μεγαλύτερό κίνδυνο έλλειψης της συγκεκριμένης βιταμίνης αλλά και ψυχικών νόσων.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι επαρκή επίπεδα βιταμίνης D είναι αναγκαία στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Medical Hypotheses.’’

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *