Χάπι υπόσχεται λύση στο jet lag

Χάπι υπόσχεται λύση στο jet lag

21/1/2015                    13:00

 

Πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά και σε μεγάλες αποστάσεις υποφέρουν από το jet lag. Ερευνητές εφηύραν ένα χάπι για να την επανεκκίνηση του εσωτερικού ρολογιού του ανθρώπινου οργανισμού και το τέλος της… άγρυπνης δυστυχίας από την οποία ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι σε νυχτερινές βάρδιες, οι ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων σε διαφορετικές ζώνες ώρας, αλλά και όσοι υποφέρουν από αϋπνίες.

Το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να κοιμάται τη νύχτα και να είναι ξύπνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να προκαλέσει από στρες, μέχρι καρδιακές ασθένειες, ακόμη και καρκίνο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph.

Ένα νέο πειραματικό φάρμακο, που δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά και το πανεπιστήμιο Douglas Mental Health University κατάφερε να συγχρονίσει τα κύτταρα του αίματος στο σώμα έτσι ώστε να εξαπατούν αποτελεσματικά τον οργανισμό και να τον κάνουν να νομίζει ότι η νύχτα είναι… μέρα και το ανάποδο.

Το χάπι του jet lag δοκιμάστηκε με επιτυχία σε 16 υγιής εθελοντές, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα. Δεν είναι ακόμη έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά για γενική χρήση, όμως σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για νέες καινοτόμες θεραπείες για να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν από διαταραχές ύπνου.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *