Χυμός πορτοκαλιού: Ένα ελιξίριο στο ποτήρι μας

Χυμός πορτοκαλιού: Ένα ελιξίριο στο ποτήρι μας

19/12/2014                   9:15

 

Ο χυμός από πορτοκάλι, όπως και από άλλα εσπεριδοειδή, μπορεί ενδεχομένως να είναι πολύ πιο υγιεινός από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν ότι είναι 10 φορές πιο πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά σε σχέση με αυτό που υπολογίζουν οι τρέχουσες μέθοδοι.

Υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά, στη διατροφή κάποιου, βοηθά στη μείωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Ο καθηγητής Jose Angel Rufian Henares, του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, δήλωσε ότι η δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών είναι κατά μέσον όρο 10 φορές υψηλότερη σε σχέση με αυτή που εκτιμάτο μέχρι τώρα.

Η νέα τεχνική για τη μέτρηση του περιεχομένου σε αντιοξειδωτικά, που ονομάζεται παγκόσμια αντιοξειδωτική αντίδραση (GAR), δείχνει ότι η ιδιότητα έχει υποεκτιμηθεί και σε άλλα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι πίνακες για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των τροφίμων που χρησιμοποιούν οι διαιτολόγοι και οι υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η μέθοδος αφορά την αξιολόγηση διάφορων φυσικών και χημικών παραμέτρων, όπως το χρώμα και ο φθορισμός. καθώς και η σχέση μεταξύ των συγκεντρώσεων που αναλύονται και δεικτών ουσιών όπως η φουρφουράλη. Εφαρμόζοντας την τεχνική σε χυμούς πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού και γκρέιπφρουτ, φάνηκε ότι οι τιμές τους αυξήθηκαν σημαντικά.

Με τη βοήθεια της μεθόδου, οι επιστήμονες δημιούργησαν επίσης μαθηματικό μοντέλο για να κατηγοριοποιήσουν τους χυμούς σύμφωνα με της φυσικές συνθήκες και τις συνθήκες αποθήκευσης, εξασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιούνται οι σωστές πρώτες ύλες και οι σωστές διαδικασίες αποστείρωσης και παστερίωσης.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Food Chemistry.’’

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *