“Υγιεινή συνήθεια” αποδεικνύονται τα οικογενειακά γεύματα

“Υγιεινή συνήθεια” αποδεικνύονται τα οικογενειακά γεύματα

9/2/2015                                                                     09:30

 

Μία άλλη διάσταση δίνουν ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών στη σημασία του να γευματίζει όλη η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι. Η παραδοσιακή αξία των οικογενειακών γευμάτων δίνει όχι μόνο την ευκαιρία στα μέλη της οικογένειας να αφιερώσουν χρόνο ο ένας στον άλλο και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους κόντρα σε μια απαιτητική και με γρήγορους ρυθμούς καθημερινότητα αλλά μπορεί να επηρεάσει θετικά και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και άλλες συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους.

Η συχνή κατανάλωση οικογενειακών γευμάτων φαίνεται ότι εξοικειώνει τα παιδιά με ποικιλία υγιεινών διατροφικών συνηθειών όπως είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και ταυτόχρονα τα απομακρύνει από τη συχνή κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών όπως για παράδειγμα το γρήγορο και το τηγανητό φαγητό και τα αναψυκτικά ακόμη και από τις κακές συνήθειες του καπνίσματος και του αλκοόλ.

Επίσης τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά οικογενειακά γεύματα έχουν μεγαλύτερη πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά(ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες) και κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές ή παχυσαρκία καθώς το γεγονός ότι η προσοχή στρέφεται στην κυριολεξία στο πιάτο και όχι στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή εκπαιδεύει το παιδί στο να αντιλαμβάνεται ευκολότερα και να αξιολογεί την ποσότητα του φαγητού καθώς και το αίσθημα του κορεσμού.

Εκμεταλλευτείτε τα πρωινά, τα Σαββατοκύριακα και άλλες ευκαιρίες, προσπαθήστε να μεταδώσετε το «υγιεινό διατροφικό πρότυπο» στα παιδιά σας γιατί είναι πολύ πιθανό να το ακολουθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

 
ΠΗΓΗ: Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *