Ο ύπνος των γονιών με τα μωρά ενοχοποιείται για άσθμα

Ο ύπνος των γονιών με τα μωρά ενοχοποιείται για άσθμα

15/12/2014          10:00

Παιδιά που μοιράζονται το κρεβάτι με τους γονείς τους μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο άσθματος αργότερα στην παιδική ηλικία, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Η Maartje Luijk, του Erasmus University Rotterdam, δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των παιδιών που μοιράζονται το κρεβάτι με τους γονείς τους στην ηλικία των 2 ετών και με το συριγμό και το άσθμα αργότερα στην παιδική ηλικία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 6.000 μητέρες και τα παιδιά τους στην Ολλανδία. Οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες μέσω ερωτηματολογίων για συμπτώματα συριγμού και άσθματος κάθε χρόνο από την ηλικία ενός έως έξι ετών. Αξιολόγησαν επίσης συνήθειες ύπνου ρωτώντας τους γονείς.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά που μοιράζονταν το κρεβάτι με τους γονείς τους (σε ηλικία 2 μηνών) δεν είχαν υψηλότερο κίνδυνο συριγμού τα πρώτα 6 χρόνια ζωής τους ή να διαγνωστούν με άσθμα.

Ωστόσο, στην ηλικία των 24 μηνών το μοίρασμα του κρεβατιού συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο μελλοντικού συριγμού (σε ηλικία 3-6 ετών) και με αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν τα παιδιά με άσθμα στην ηλικία των 6 ετών.

Το μοίρασμα του κρεβατιού αυξάνει τον κίνδυνο άσθματος με κάποιο τρόπο αλλά η έρευνα δεν παρέχει αποδείξεις αιτιατής σχέσης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’European Respiratory Journal.’’

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ – Ξένος Τύπος

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *