26/6/2015 09:30
Σύμφωνα με μία νέα έκθεση, η χαμηλή αποδοτικότητα στη δουλειά είναι απόρροια περισσότερο της έλλειψης ύπνου, παρά άλλων παραμέτρων του τρόπου ζωής όπως το πόσο πολύ καπνίζει, πίνει ή τρώει κανείς που δεν φαίνονται να την επηρεάζουν. Οι κύριοι παράγοντες που την υπονομεύουν αντιθέτως είναι τα οικονομικά προβλήματα, ενώ ρόλο παίζει και το σωματικό βάρος (αρνητικά δρουν τόσο το πολύ χαμηλό όσο και το πολύ αυξημένο) καθώς και η ποιότητα της σχέσης με τους συναδέλφους μας. Τα ευρήματα προέρχονται από την αξιολόγηση περισσότερων από 21.000 βρετανών εργαζομένων από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και του ερευνητικού ιδρύματος Rand Europe, για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας VitalityHealth.
Ο ύπνος για λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ είναι επίσης χειρότερος για την αποδοτικότητα στη δουλειά από τα συμπτώματα κατάθλιψης, τον εργασιακό εκφοβισμό αλλά και τα προβλήματα υγείας όπως τα μυοσκελετικά ή η υπέρταση.
Εκπρόσωπος του VitalityHealth δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά προκαλούν έκπληξη: «Η μελέτη αξιολόγησε τις επιδράσεις στην βραχυπρόθεσμη παραγωγικότητα και όχι στην μακροπρόθεσμη μερικές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν μακροπρόθεσμα σε προβλήματα, γι’ αυτό και δεν αποτυπώθηκαν στην παρούσα μελέτη».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline