Ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη του ΠΟΥ

Ο Γ. Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη του ΠΟΥ

27/10/2015                                                               20.30

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννης Μπασκόζος συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη Δια Βίου Προσέγγιση στην Υγεία με κεντρικό μήνυμα “Ενεργώντας Νωρίς, Ενεργώντας Έγκαιρα κι Ενεργώντας Μαζί“, στο πλαίσιο της Πολιτικής για την Υγεία και την Ευημερία «Υγεία 2020» που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η Δια Βίου Υγεία, προσέγγιση που δίνει έμφαση στην κάλυψη των διαρκών αναγκών υγείας των ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου της ζωής, αποτέλεσε για πρώτη φορά κεντρικό θέμα Διάσκεψης σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Περιοχή του Π.Ο.Υ.

Οι εκπρόσωποι των 53 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Περιοχής του Οργανισμού καθώς και εμπειρογνώμονες παγκοσμίου κύρους που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για τη Δια Βίου Υγεία αντάλλαξαν απόψεις για τη νέα αυτή οπτική γωνία χάραξης πολιτικών υγείας που ενσωματώνει τις κρίσιμες μεταβάσεις στη ζωή, ενώ ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων στην υγεία, ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με έμφαση στα παιδιά και στους νέους, η εξάλειψη της φτώχειας και του αποκλεισμού, η καθολική κάλυψη και η ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας καθώς και η ανάγκη κατάρτισης προγραμμάτων αγωγής υγείας.

Η Διάσκεψη κατέληξε σε πολιτική συμφωνία των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Περιοχής του ΠΟΥ για την προώθηση των αρχών της Δια Βίου Υγείας με την υπογραφή της «Διακήρυξης του Μίνσκ» την οποία συνυπέγραψε εκ μέρους της χώρας μας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζος.

Επίσης, στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε διμερή συνάντηση ανταλλαγής απόψεων για θέματα Δημόσιας Υγείας με τον Υπουργό Υγείας της Λευκορωσίας Dr Vasily Zharko. Επίσης, ο κ. Μπασκόζος συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια του Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Dr.Zsuzsanna Jakab και επικεφαλής ξένων αποστολών όπως του Τουρκμενιστάν και της Αρμενίας καθώς συζήτησε και τις δυνατότητες συνεργασίας με ορισμένους από τους διακεκριμένους ομιλητές της συνάντησης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μίνσκ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ειδικής Φροντίδας Μητέρας και Νεογνού όπου ξεναγήθηκε από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του και ενημερώθηκε για τον εξοπλισμό των ιατρείων καθώς και για τις υπηρεσίες και το έργο που επιτελείται εκεί.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *